Onder grote publieke belangstelling werd de mangrovehal bij Burgers’ Zoo op 12 juli j.l. geopend door Omar Figueroa, de Minister van Milieu in Belize. De Arnhemse mangrovehal is op het Midden-Amerikaanse land geïnspireerd. Bezoekers kunnen op 3.000 vierkante meter als een ware ontdekkingsreiziger kennis maken met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld, welke energiezuinig gebouwd is.

Tijdens de ontwerpfase van het project is er veel tijd en aandacht besteed aan het duurzame karakter van het gebouw. ees Holland (Peter Driessen) ontwierp met een team deskundigen van Burgers’ Zoo de energiezuinige installaties van het gebouw. Denk aan de luchtbehandeling, ventilatie, verwarming, riolering en bevochtiging, die aangesloten worden op de warmte- en koudeopslag van Burgers’ Zoo. Ook heeft ees Holland de kwaliteit en het budget van de aanleg van de ontworpen installaties bewaakt.

“Wij zijn trots dat we als ees Holland bijdragen aan de ontwikkeling van dit unieke initiatief. Nergens ter wereld bestaat er een mangrovehal die technisch zo hoogstaand is als deze. Zo zijn de gesimuleerde eb- en vloedbewegingen enig in zijn soort. Dit maakt mogelijk dat er zoveel verschillende mangrovedier- en plantensoorten samen onder een dak kunnen leven. Het spreekt voor zich dat als natuurbescherming het uitgangspunt is, de hal óók energiezuinig moet zijn. Dat hebben we met Burgers’ Zoo gerealiseerd.” Aldus Peter Driessen.

De mangrovehal is per heden geopend voor het publiek. Op www.burgerszoo.nl/mangrove vindt u meer informatie en kunt u de hal live volgen. Voor meer informatie over ees Holland, ga naar www.eesholland.nl.

Product: Optimaliseren of vernieuwen van installaties