“Vaak staat zelfs de nieuwe CV-ketel niet goed ingesteld” volgens onze Servicemonteur Warmte

“Tot wel 20% besparen met het opnieuw inregelen van uw cv-installatie”

“In Nederland is een besparing van 20-30 Peta Joule per jaar mogelijk door CV’s in te regelen .” – Normeninstituut NEN

Bij het grootste deel van de woningen is de cv-installatie niet goed ingesteld. Dit is onvoordelig voor het energieverbruik en comfort. De besparing kan twintig tot dertig PJ (Peta Joule) per jaar zijn – genoeg om alle huishoudens van een stad als Den Haag van energie (elektriciteit én gas) te voorzien. Dit wordt geconcludeerd op basis van onderzoeken van ECN, van TNO en van de DCMR.

Uit onze ervaring blijkt dat tegenwoordig nieuwe cv-ketels bijna nooit waterzijdig worden ingeregeld. Het wordt niet aangeboden omdat het tijd en menskracht kost, iets waarover de meeste installatiebedrijven niet beschikken

De ervaren service monteurs van EES Holland kunnen uw CV-installatie voor u inregelen. Vraag een offerte aan waarbij u aangeeft wat het merk en type van uw CV-ketel is en het aantal radiatoren. Bij voorkeur een foto meesturen van een radiator om te zien of deze beschikt over een voetventiel of een aansluitmogelijkheid daartoe. In uitzonderlijke gevallen heeft inregelen geen zin. Maar dat geven we dan aan, zodat u geen onnodige kosten maakt. Een CV-installatie tot en met 4 radiatoren inregelen kost bijvoorbeeld € 310 inclusief BTW. De gemeente Rotterdam vergoed in bepaalde gevallen dit bedrag volledig. Lees meer over die subsidies op de website van de gemeente Rotterdam.

Let op: Op dit moment zijn we alleen nog maar actief in de gemeente Rotterdam met deze dienstverlening. We hopen deze binnenkort uit te breiden naar de overige steden in de Randstad.